Over

Hier vind je meer informatie over Bedrijfsbij. 

Wie is Bedrijfsbij?

Over Huub Busschers, de persoon achter het bedrijf

Wat doet Bedrijfsbij?

Lees meer over wat Bedrijfsbij precies doet

Voor wie is Bedrijfsbij?

Ontdek of de inzet van Bedrijfsbij iets voor jou is

- Huub Busschers -

Wie is Bedrijfsbij?

De persoon achter Bedrijfsbij is Huub Busschers: ik ben sinds 2013 gepassioneerd bijenhouder. Als kind heb ik de fijne kneepjes geleerd van mijn vader Richard Busschers. Met zijn praktijklessen en meer dan 40 jaar ervaring in het bijenhouden heeft hij zijn kennis aan mij overgedragen. Ik heb in 2020 besloten van mijn passie mijn beroep te maken en het roer omgegooid van de bouw naar de bijen. 

De achteruitgang van de honingbij, maar ook insecten en de natuur in het algemeen, gaan mij aan het hart. Ik wil bijdragen aan het remmen van deze achteruitgang om zo weer op vooruitgang te koersen. Op kleine schaal, maar het begin is er!

Bijenkasten huren door heel Nederland

Het terrein van Huub

Bedrijfsbij heeft ruim 7.000 m2 akker in beheer en ingezaaid met een bloemenmengsel voor insecten, honingbijen en vogels. Thuis in het buitengebied van Haarlo heb ik de tuin aantrekkelijk gemaakt voor flora en fauna: weinig bestrating en veel groen. Ik laat de natuur op zijn beloop door het jaar heen. Deze ‘’georganiseerde puinhoop’’ is een walhalla voor bloemen, planten, struiken en bomen en een lust voor insecten, vogels en andere dieren zoals de fazant, hazen, egels en reeën.

- Bijenkasten plaatsen en monitoren -

Wat doet Bedrijfsbij?

Bedrijfsbij verhuurt bijenkasten aan bedrijven, zorginstellingen en overheidsinstanties in de Achterhoek en Twente. Deze bijenkasten met gemiddeld zo’n 35.000 bijen plaats ik in de directe nabijheid van het bedrijfspand of -perceel. Ik monitor de bijenkasten door de seizoenen heen volledig. Bedrijfsbij ontzorgt jullie hierin!

Ik heb gemerkt dat er in de rest van Nederland ook interesse is in een eigen bijenkast op locatie. Dit vind ik fantastisch! Maar dit past qua afstand niet bij de Bedrijfsbij-filosofie: het is niet duurzaam en efficiënt om ver en vaak op en neer te rijden voor de nodige kastcontroles. Daardoor bied ik nu ook de optie om een bijenkast te adopteren. Wanneer je bedrijf niet in mijn regio zit, adopteer je een bijenkast die bij mij in Haarlo in de bloemenweide staat. Uiteraard is dit financieel gunstiger en de geoogste honing kom ik zelf bij je brengen.

Honing

Een deel van de honing opbrengst (20-25 kilogram) is voor jullie en deze lever ik in glazen potten met etiket, bijvoorbeeld met eigen bedrijfslogo. Hoe leuk en gezond is het om een pot honing aan je medewerkers te geven of als relatiegeschenk aan te bieden? Natuurlijk is het ook mogelijk dat medewerkers eens meekijken in een bijenkast bij een van mijn vele controle momenten.

 

Blijf op de hoogte

Ik hou jullie door het jaar heen op de hoogte van jullie eigen bijenkast door middel van korte filmpjes en foto’s. Ook post en promoot ik jullie bedrijf (in afstemming) als klant van Bedrijfsbij op de bekende social media kanalen.

- bedrijven, organisaties, gemeentes en anderen -

Voor wie is Bedrijfsbij?

Bedrijfsbij is er voor iedereen die zich in wil zetten voor een gezonde en duurzame leefomgeving.  Vind jij ook dat we beter voor de natuur moeten zorgen? Zodat de natuur beter voor ons kan zorgen? Wil jij daar met je bedrijf, organisatie of overheidsinstelling een bijdrage aan leveren en daarmee een duurzaam signaal afgeven? Neem dan contact op met Bedrijfsbij.

Het plaatsen van bijenvolken bij jouw bedrijf kan een positief effect hebben op de BREEAM-NL score van een project. Daarnaast kun je voor het plaatsen van een bijenkast mogelijk subsidie aanvragen via de MIA/VAMIL-regeling van RVO.

Scroll naar boven